Piratpartiets dolda agenda ;)

maj 21, 2010

Hoppas att ni inte missat att Kuniri hittat facit till SvD:s valkompass. Eftersom resultatet i mitt fall blev heltokigt så var det inte utan visst intresse jag tog del av den bakomliggande viktningen. Här framgår också en del oväntat om piratpartiet, bland annat att partiet:

försiktigt motsätter sig globala skatter på valutaspekulation
så mycket för att inte ta ställning i ekonomiska frågor.

förordar gratis entré till statliga muséer
politiken handlar alltså inte bara om fri kulturspridning utan även om att höja skatter för att kunna ge kulturstöd med offentliga medel.

starkt motsätter sig buggning vid terrormisstankar
det handlar alltså inte endast om kritik mot massövervakning utan tydligen även ett generellt motstånd till riktad övervakning av människor som är brottsmisstänkta – tvärtemot vad många pirater hävdat!

starkt förordar ett avskaffande av alkoholmonopolet
tanken om fri hembränning av musik och film måste naturligtvis tillämpas teknikneutralt.

motsätter sig en begränsning av antalet friskolor
naturligtvis måste även skolor få delas ut fritt (hur ska annars kunskapen kunna spridas). Här har vi flera föregångare i Stockholmstrakten att ta efter.

2 Responses to “Piratpartiets dolda agenda ;)”

 1. Christer Says:

  Ska vi hjälpa SvD på traven och ge dem en länk till piratpartiet.se så att de kan gå in och läsa på om vår politik så kanske de kan åtminstone åtgärda sakfelen?

  Eller är det månne överoptimistiskt att inbilla sig att de ska kunna ta sig dit? Vi kanske ska göra det enkelt för dem och maila dem en sammanfattning?

  Nej det går nog inte är det någon som har råd med porto, det måste nog bli snigelpost om det ska gå!

 2. Anders (omfrihet) Says:

  Jo, SvD’s valkompass är ett skämt.

  Jag reagerade själv på buggningsfrågan och insåg att tanken var att man som piratpartist förväntades motsätta sig all buggning.


Kommentarer inaktiverade.